Докато деца и учители се готвят с трепет за първия учебен

...
Докато деца и учители се готвят с трепет за първия учебен
Коментари Харесай

Протести в първия учебен ден: време е да свалим маските

Докато деца и учители се готвят с боязън за първия образователен ден утре, родители организират протести против наложителното носене на маски в учебно заведение. Според Милко Божанков и Лилия Божкова, които тази заран бяха показани в ефира на като родители на възпитаници и уредниците на митинга, хиляди родителите ще излязат на улицата както в София, по този начин и огромните и дребни градове в страната. 

Колегите от " Булевард България " обръщат внимание, че двамата родители в действителност са и членове на БРОД  (Българският Род Обединен за Децата) и уредници на митингите против Закона за обществените услуги. Бърза информация във Фейбук демонстрира, че митингът през днешния ден (определен за 12 часа пред МОН) е точно с организатори БРОД и Обединени родители



Според представянето на БРОД във Facebook, задачата на групата е " битката за българското семейство и опълчване на законите влизащи в действие от 01.01.2020 ", както и безмилостната война против ювеналната юстиция , която е  " противочовешка и тоталитарна обществена държавна система, ориентирана против обичайното семейство и Овластяването на НПО-тата със обществена устременост ".

За страдание, даже и идеята на уредниците да е рационална, аз персонално се разграничавам от организации, съгласно които Стратегията за детето е " интернационален скрит план ", в който норвежците ще отвлекат децата ни и стратегиите за сексулното обучение в учебно заведение в действителност са " стратегии за полово отвличане ". 

Освен това имам и няколко други съмнения. Безспорно не е прелестно децата да са с маски в класната стая, споделям ви го от персонален опит, тъй като моето дете в ученическа възраст към този момент стартира образователната година и е задължено да носи маска по 8 часа дневно. Но да ви кажа, не съм си мислела да не го пусна на учебно заведение, тъй като въпреки всичко контактът с другари и учители е това, което няма по какъв начин да бъде заместено в онлайн среда. Дори и цената да е удобството на маската. Разбира се, и аз като уредниците имам вяра, че условията за маска (особено в класната стая!!!) трябва да са целесъобразни, а не наложителни. А и намирам санкционирането на деца, които не носят маските си, за неуместно, както към този момент писах. Но и смятам препоръките на просветителното ведомство за изнасяне на множеството часове на открито за похвални. Така ще може и родителите да са спокойни, а и учебните заведения да действат на цялостни обороти най-малко до момента в който времето разрешава.

Но да се върнем на уредниците на митинга. Във Фейсбук профила на господин Божанков излиза наяве, че той в действителност е шеф на компания, а не здравно лице. И тъй като аз като него не съм с здравно обучение, коства ми се рационално да се доверя повече на препоръките на Европейския център за надзор на болесттите, съгласно който носенето на маски е един от методите за ограничение на разпространяването на болестта, а не на имитация, която също така не е подплатена и със солидни причини.

В Бургас родителите също излизат на митинг срещу задължителното носене на маски в учебно заведение през днешния ден. Той се провежда пред постройката на Регионалното ръководство на образованието в морския град.  Организиран е в социалните медии от Иван Тодоров и групата " Информирани родители " и е озаглавен: "! ".  " Осъзнаваме терзанията на част от родителите, свързани с нервността К19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха голям брой изследвания, в това число на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, изключително при децата. Психолози показаха експертното си мнение за психическите контузии, които могат да нанесат ограниченията у децата. Искаме безумните ограничения да бъдат целесъобразни, а не наложителни ", споделят от " Информирани родители ". Така уредниците на митинга стимулират настояванията си.

Хубаво е, че най-малко господин Тодоров се пробва да аргументира мнението си, като подкрепено от Станфорд. За страдание, аз не открих такова проучване на влиятелния университет. Но пък открих материал с учени там, които удостоверяват, че носенето на маски може да ограничи разпространяването на вируса.

И още.... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР